tiistai 31. toukokuuta 2011

Peruuttamalla puuhun

Aloitin ihanaista Rock Island -huivia täydellisen kauniista langasta, Fyberspatesin Fairy Woolista. Reilun 1300 metrin keriminen oli silkkaa iloa, lanka on niin suunnattoman kaunis... Rock Island on hieman haastavampi huivi siksi, että sitä ei tehdäkään ihan perinteisellä niskasta reunukseen -menetelmällä. Pitsireunus tehdään sen sijaan ihan ensimmäisenä: luodaan 12 silmukkaa ja toistetaan kahdeksan kerroksen mittaista mallikertaa vaatimattomat 71 kertaa... Tällaista kiharaa siitä syntyy:


Tässä toistoja uupuu vielä viitisenkymmentä... :) Sitten poimitaan muutama silmukka ja siirrytään huivin "runkoon". Tällaista vähän erikoisempaa huivia on ihan kiva tehdä, saa vaivata aivojaan. Ja jos tästä ei synny upeaa lopputulosta, niin vika ei ole ohjeessa tai langassa!

Kun taas tunnen jonkinlaisen neuleinnostuksen kasvavan, alkaa päässäni kehittyä lankatilaus. Yritän kuitenkin ennen muuttoa pidättäytyä kaikenlaisesta ostamisesta, en kaipaa yhtään lisää pakattavaa tai kannettavaa. Täytyy vaan pysyä vahvana: ei lisää lankaa, ei lisää lankaa, ei lisää lankaa...

p.s Ja Fairy Wool löytyi omasta jemmakätköstä, eli tuhoan koko ajan varastojani!!

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Ihanaa tuo Sinun mantra "ei lisää lankaa, ei lisää lankaa". Itse huomasin siivotessani, että mulla on hirveä lankavaje, onneksi äitini luona on niitä vaikka muille jakaa. Mutku ei ole juuri sitä sävyä ja sitä lankaa kuin juuri sillä hetkellä haluaisin. Silloin tie vie taas lankakauppaan!

Mummu kirjoitti...

Minun pelastukseni on se, että lempparilankakauppani on kesän kiinni muuton vuoksi - ei tule eksyttyä ostoksille vahingossa. Tosin tällaisessa nettikauppojen luvatussa maassa saa olla jatkuvasti varuillaan, ettei hiiren näppäinsormi ehdi järjen edelle...