lauantai 24. heinäkuuta 2010

Spring Leaves in July

Tadaa! Tässä se viimein on, Spring Leaves TeeTeen Elegantista - suuritöisin huivini ikinä. Ja ihan itselleni tein!
Olen tehnyt tätä useamman kuukauden ajan, ja välillä olen ollut hirmu innostunut, välillä taas todella tylsistynyt (lyhyissä mallikerroissa on etunsa, mutta ainakin suuremmissa töissä ne tuppaavat minusta käymään tylsiksi). Mutta heti kun sain huivin pingotettua, ihastuin ikihyviksi. Siitähän tuli aivan ihana!!

Ohje huiviin löytyy Ravelrystä, täältä, ilmaiseksi. Käytin 85g Elegantia, puikot olivat 3,75mm KnitPicksin pyöröt. Leveimmässä kohdassa on 7 lehtikuviota eli loin alkuun 94 silmukkaa. Kokoa huiville tuli 68x166cm, mikä juuri sopiva meikäläisen siipienväliksi.
Huivihan aloitetaan keskisaumastaan, eli ensin tehdään toinen puolisko reunuksineen valmiiksi, puretaan väliaikainen aloitus, poimitaan silmukat ja lähdetään kohti toista reunusta. (Tässä Ullan ohje tälle virkkaamalla tehtävälle aloitukselle.) Keskisaumaan muodostuu siis tuollainen timanttikuvio, jonka tuosta ylhäältä erottaakin. Olen kerran aikaisemmin tehnyt huivin tällä tekniikalla, joten nyt alkuunlähtö sujui sukkelaan. Tätä kikkaa lukuunottamatta huivi on hyvin simppeli, ja sopii aloittelijallekin.

Kyllä nyt on hyvä fiilis, kun tämä pitkä projekti on valmis. Ihan heti en taida huivia ottaa puikoille - ellen sitten sillä silmällä katselemieni vauvan neuletakin ja naisten boleron (molemmat uusimmasta Novitasta) välityöksi... ;)

4 kommenttia:

Kiki,purkaja kirjoitti...

Kaunis huivi!

Roina kirjoitti...

Aivan ihana ja upea huivi!!!

Nzqu kirjoitti...

Ihana huivi ja ihana väri!

Pilvi kirjoitti...

Onpas todella kaunis huivi!