sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Heartland lace shawl

Sain vihdoin viimein viimeisteltyä ja kuvattua tämän lilasta Tennesseestä tekemäni Heartland Lace Shawlin.

Tennesseetä kului 236 grammaa (ja näinkin tarkan luvun tiedän, koska sain syntymäpäivälahjaksi gramman tarkkuudella punnaavan talousvaa'an!). Huivilla on kokoa 87 x 174 cm, ja tämän sain aikaan tekemällä suoraan ohjeen mukaan ja käyttämällä puikkoja nro 4,5.

Tähän ohjeeseen tartuin ihan vaan sillä periaatteella, että katsoin Ravelrysta suosituimmat ilmaiset huiviohjeet ja valitsin suunnilleen ensimmäisen sellaisen, jota en ole jo tehnyt, ja joka sopisi alennuskorista kesällä löytyneelle lilalle langalle.

Huivi on siis tehty lähinnä huvin vuoksi ja urheilun kannalta, mutta tykästyin kyllä kuvioon sitä tehdessä aina vaan enemmän. Sen kolmiulotteisuus tulee hienosti esille Tennesseellä. Väri ei ole noin tylsä kuin kuvissa. Parasta huivissa on se, että se on puuvillaa eikä siis kutita ollenkaan.

3 kommenttia:

Teppana kirjoitti...

Hieno on. Tossahan oli tuo englannin kielinen ohje, kävin senkin vilkaisemassa. Mulla on 600g Tenneseetä varastossa ja oon miettinyt mitä siitä oikeen värkkäisi. Tuo malli on kyllä tosi upee.

Cefuts kirjoitti...

Kaunis huivi ja ihana malli.

Mummu kirjoitti...

Teppanahan saa jo kaksi huivia Tennesseestään, vaikka yhden äidille ja toisen tyttärelle. :) Olen tämän jo aiemminkin todennut ja totean taas: Tennessee on hyvä huivilanka.