maanantai 30. marraskuuta 2009

Joulukauden avajaiset

Marraskuuta on vielä hetki jäljellä, mutta tulinpahan kertomaan, että nyt on täällä Mummulassakin joulukausi virallisesti alkanut. Kulta oli tänään käymässä, ja yhdessä kasasimme tämän vähän erikoisemman värisen kuuseni. Oikean sävyiset minipallotkin löytyivät ja Kulta - kuusenkoristelumestari jo kolmen joulun kokemuksella - ripusti ne. Nyt vaan joulupukkia odottelemaan!

Kuusella on siis korkeutta noin 30cm. Ei varise juurikaan, ja on kevyt ja helppo siirreltävä. Tämä on myös tuoksuton versio.

Joulupukki on toimittanut jo muutaman paketin vaatekaappiini piiloon (ettei tarvitse sitten aattona rasittaa Petteriä ihan mahdottomasti). Useampi lahja on valmiina, ja tänä vuonna olenkin päättänyt välttää viime hetken paniikin. Valmistelut ovat hyvässä vauhdissa myös sikäli, että suurin osa joulukorteista lähti jo tänään postiin.Siskon kanssa suunniteltiin leipojaisiakin, lupasin vastata ainakin taatelikakusta.

Mutta vielä on edessä pari viikkoa vähän arkisempaa aherrusta. Iloa ja energiaa kaikille tontuille!

maanantai 23. marraskuuta 2009

Marraskuuta

Ulkona on jo säkkipimeää. Sytytän kynttilöitä sinne tänne, keitän teetä ja syön joulutortut, jotka jäivät vieraiden jäljiltä pöytään. Täällä vietettiin eilen tyttöjen iltaa kolmen naisen voimin, herkutellen ja kälpätellen. Oli mukava saada vieraita - ja nautin jopa kodin siivoomisesta paraatikuntoon. Olen hieman laistanut siivoushommista viime aikoina, mutta nyt sitten kävin tolun ja rätin kanssa nurkat ja lattilistatkin läpi. Tuli hyvä mieli, ja nyt on kotona kiva olla.

Sain tänäänkin vieraita, ja yksi heistä oli ensimmäistä kertaa luonani vierailulla - mutta ei viimeistä, niin hienosti hän osasi käyttäytyä. Kyseessä on siis koiranpentu, ihana pieni ja pippurinen tyttö. Kävimme hieman ulkoilemassa täällä meillä päin, tutustumassa muihinkin kuin kotinurkkiin. Sen jälkeen tarjosin emännälle ja isännälle teet, ja kaikesta uudesta ja jännästä voipunut koiruli nukahti lattialle. Tämä koiranpentu on vain yksi niistä lukuisista uusista lemmikeistä, joita lähipiiriini on tänä syksynä otettu. Lemmikkikuume jyllää ja leviää, ja yrittää tarttua minuunkin. Mutta onneksi saan lainata näitä ystävien ja tuttavien lemmikkejä, eiköhän kuume mene kohta ohitse. Niin kovasti kuin omaa lemmikkiä kaipaankin, ymärrän kyllä ettei minulla ole resursseja sellaisen ylläpitämiseen. Tässä kerrostaloasunnossa on nimittäin juuri ja juuri tilaa Mummulle ja Langoille...


p.s Olen edistynyt hyvää vauhtia uusimmassa projektissani, Ulpukka-huivissa. TeeTeen Elegant on mukavaa kutoa ja huivin ohje on sopivasti mutta ei liian haastava. Olen oppinut jo yhden uuden tekniikankin, virkkaamalla tehdyn väliaikaisen aloituksen.

lauantai 14. marraskuuta 2009

Virkattu huivi

Edellisen postauksen kämmekkäiden kaveriksi virkkasin huivin hämähäkkikuviolla. Mittoja en tietenkään huomannut ottaa, mutta huivi on kaulassa pidettävää kokoa, ei mikään jättisuuri siis. Patonsin Diploma Gold DK:ta kului 190g. Käytin koukkua nro 4.

Kuvat nappasin nopeasti luovutushetkellä, ja sekä huivi että kämmekkäät pääsivät heti käyttöön. Harmaan sävy on juuri sopiva, itsekin tykkään vaikken mikään harmaan erityinen ystävä olekaan. Langasta tykkään edelleen, mutta sitä oli kyllä mukavampi kutoa kuin virkata. Voisin hyvinkin ostaa sitä uudestaan, varsinkin kun värikartta on melkoisen kattava.

Nyt rauhoitun viettämään rauhallista lauantai-iltaa. Koko viikko onkin ollut aikamoista hulinaa, joten hiljaisuus tulee tarpeeseen! Sytyttelen kohta kynttilät ja keitän teet, harkitsen leipomista. Käsitöitäkin on tuossa tarjolla jos kädet kaipaavat tekemistä. Pari Elegant-vyyhtiä voisi ainakin keriä.

Mutta ennen kaikkea kerään voimia - huomenna teemme siskon kanssa reissun Tampereen kädentaitomessuille. En ole varsinaisesti etsimässä mitään, ja yritän olla ostamatta lankaa. (Paitsi jos joku myy Patonsin lankoja niin sitten en lupaa mitään!) Puikkotarjontaa sen sijaan voisi katsastaa. Tärkeintä on kuitenkin päästä ihastelemaan ja hypistelemään ihania materiaaleja ja taidokkaita töitä.

Ihanaista iltaa ja hyvää messuviikonloppua teille kaikille!

perjantai 6. marraskuuta 2009

Vähän valmista


Sain juuri pääteltyä kämmekkäät, jotka ovat odottaneet loppukäsittelyä jo luvattoman kauan. Lankana Patonsin Diploma Gold DK, jota kului 60g. Puikot taisivat olla kokoa 3,5. Tämä on ihan perusmalli sileää neuletta, tehty tilauksesta lämmittämään eräitä käsiä. Viimeistelyä odottaa myös huivi samasta langasta, katsotaan jos vaikka saisin sen viikonlopun aikana valmiiksi ja kuvattua.

Ulkona näyttää jo aika talviselta. Talven lisäksi myös flunssa tekee tuloaan, joten on tarkoitus ottaa rauhallisesti viikonlopun ajan. Tämä lupaa hyvää noiden keskeneräisten käsitöiden suhteen.

Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille!







maanantai 2. marraskuuta 2009

Lisää päänlämmittimiä

Tässä eräälle ulkotöitä tekevälle työvaatteisiin sopiva pipa. Muokkasin tuota edellisessä postauksessa nähtyä Star Crossed Slouchy Beret -ohjetta ja käytin Tennesseetä. Tämä pipa ei siis kutita ja se on riittävän ohut, jotta sen kanssa voi pitää kuulosuojaimia mukavasti.

Tennesseetä kului 60g kun käytin puikkoja nro 4. Tennessee on kyllä hyvä lanka palmikoiden tekemiseen, palmikot nimittäin erottuvat todella kauniisti. Tilaaja oli kyllä sitä mieltä että voisin tehdä ihan tavallisen pipan, mutta pakko oli saada kikkailla palmikkopuikon kanssa. (Luulen kyllä että kunhan saan nuo Musica-tumput valmiiksi vaihdan pitsineuleeseen taas vähäksi aikaa... ;))

Tämä oli mukava välipala, joka oli hyvä saada nopeasti valmiiksi kahdestakin syystä. Ensinnäkin pää, jota lämmittämään tämä on tehty, on minulle kovin tärkeä - en halua että se jäätyy. Toisekseen keskeneräisten töiden pino alkaa kasvaa uhkaavasti, eli valmista täytyy  tulla!