lauantai 24. lokakuuta 2009

En mössa

Tulin yhtenä päivänä kaivelleeksi aarrearkkuani - sitä missä säilytän kaikista ihanimpia lankojani. Löysin kaksi kerää upean aniliininpunaista Sirdarin Bluria, jonka olen saanut tuliaisina Edinburghista. Minun on jo jonkun aikaa tehnyt mieli tietynlaista pipaa, ja olen jo ohjeitakin selaillut Ravelryssa, ja nyt sitten naksahti. Parissa illassa syntyi Star Crossed Slouchy Beret, jonka ohje on saatavilla ilmaiseksi Ravelrysta, tästä.

Käytin nron 6 pyöröjä ja noudatin ohjetta muuten, mutta lisäsin yhden mallikerran eli 9 silmukkaa joustimen jälkeen. Ohjeessahan neuvotaan vaihtamaan joustimen jälkeen nron 8 puikkoihin, mutta ohje on selkeästi paksummalle langalle. Ohuemmasta mohairista olisi paistanut päivä läpi, joten päätin tehdä ennemmin yhden mallikerran enemmän.

Tykkään tästä ihan kauheasti. Lanka tuntuu pehmeältä eikä edes päästä karvaa niin paljon kuin moni muu mohair. Pipa on kevyt ja lämmittää siis sopivasti korvia, mutta ei ole liian kuuma. Ja väri on upea. Loistava pari mustalle talvitakille.

Bluria (50g=190m; 30 % kid mohair, 70 % akryyli) kului tasan puoli kerää eli 25g. Nyt minulla on siis puolitoista kerää tätä ihanuutta jäljellä, ja hakusessa on pipalle kaveriksi suorakaiteen mallinen huivi.

Tosin ensin viimeistelen tuon tilaustyöprojektini, joka onkin ihan loppusuoralla. Sitten voisin ottaa puikoille seuraavan tilaustyön. Ja eilen kävin ostamassa pari kerää Maijaa, haaveissani nämä uudessa Ullassa olleet uskomattoman hienot Lilian suunnittelemat tumput. Tarkoitus olisi tehdä tumput siskolleni, mutta tulin ostaneeksi niin kivaa violettia lankaa, että katsotaan nyt raaskinko luopua tumpuista sittenkään ...

3 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Jep, on kiva pipa ja väri on kaunis. Ja sullakin on monta työtä tekeillä ja tulossa ja ja ... Mulla olis kanss mutt nyt joku töks-töks iski ja mikään ei etene.

Maija kirjoitti...

Todella kaunis myssy ja ihan Mummun näköinenkin ;)

Mummu kirjoitti...

Kiitos kiitos. Ei tosin mikään sadekelin pipa, joten odottelen kuivempia ilmoja että pääsen testaamaan tätä kunnolla.