lauantai 16. tammikuuta 2010

Noble Cowl

Olen niin vilpittömästi rakastunut Fyberspatesin lankoihin. Minulla on ollut muutama vyyhti jemmassa jo puolisentoista vuotta, en vaan ole raaskinut tehdä niistä mitään. Olen aina välillä kaivanut ne esille ja ihaillut niitä - ihania värejä ja ihania materiaaleja. (Tiedän, vähän säälittävää..)

Mutta nyt minulla on kutomisen suhteen sellainen melko hyperaktiivinen vaihe meneillään, ja haluaisin kokeilla ja oppia uutta. Niinpä tilasin Tapiolta ensimmäiset ohuet sukkalankani (ei sukkia vaan säärystimiä yms. varten) ja kaivoin ohuet sukkapuikot esiin. Pakettia odotellessa piti kuitenkin keksiä muuta tekemistä työn alla olevan Eliina-huivin rinnalla tehtäväksi välityöksi...

Lanka on Fyberspatesin Scrumptious DK, 45% silkkiä ja 55% villaa. 100g=220m. IHANA, pehmeä, ylellinen, kauniisti kiiltävä lanka!
 

Malli on Ravelrysta löytynyt Noble Cowl, joka on siis pitsineuletuubi tai irtokaulus, miksikä tuota nyt sanoisi. Se on mukava kaulaliinan sijasta takin kanssa mutta lämmittää niskaa ja hartioita sopivasti myös sisällä. Käytin vajaan vyyhdin eli noin 87 grammaa nelosen puikoilla ja 105 silmukalla. Ohjeessa Emily Kausalik kertoo itse käyttävänsä mielellään reilumpaa kaulusta, koska siihen voi laittaa solkia ja rintaneuloja. Tämä koko on minusta kyllä varsin sopiva, soljella ja ilman.

Tämä on oikeasti yksi lempparitöistäni ikinä. Ai että.

p.s Laitetaan tämä pienellä printillä: tilasin jo pari vyyhteä tätä lankaa lisää...

2 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

On, on ihanan näköinen, kaunis kiilto langassa näin ruudun takaakin katsottuna.
Kiva lukea kirjoitusta, josta voi aistia aidon ilon ja tyytyväisyyden onnistuneesta työstä.

Eikku kirjoitti...

Ihana kaulus! Ja muutenkin hienosti neulehehkuinen blogi, olen täällä ensimmäistä kertaa vierailulla. Kauniita töitä ja hienoa innostusta neulomisesta! Minullakin sellainen neulomis-maaninen vaihe menossa juuri nyt ja korttien teko tauolla...!