maanantai 22. maaliskuuta 2010

Jes, osaan silmukoida!

Työkaveri tarvitsi apua silmukoinnin kanssa - tarkoitus oli päätellä sukka silmukoimalla. Olen joskus yrittänyt opetella silmukoinnin jaloa taitoa, mutta kärsivällisyys ei ole riittänyt. Tavallaan tiesin kyllä miten homma tehdään, mutta en vaan saanut sitä sujumaan. Mutta tänään sitten istuttiin yhdessä koneen ääressä, tuijoteltiin erilaisia ohjeita ja sitä sukkaa. Kokeiltiin ja purettiin. Mutta sitten löytyi ohjeista hyvä yhdistelmä, Käspaikan kuva ja Koirankarvan kerääjän ohje. Ja hoplaa, silmukoin sen työkaverin sukan kärjen menestyksekkäästi!

Homma meinasi taas tyssätä siihen samaan kohtaan kuin ennenkin: miten jatkaa tuon Käspaikan kuvassa näkyvän kohdan jälkeen. Hyvillä ohjeilla päästiin siitä eteenpäin, ja ehdin niiden muutaman silmukan aikana keksiä tekniikan logiikan. Olen ylpeä itsestäni! Jatkossa voinkin sitten silmukoida olkasaumat, joiden ompeleminen yhteen on ollut enemmän tai vähemmän tuskaa.

Päivän opetus: oppia ikä kaikki, varsinkin jos harrastat käsitöitä. :)

2 kommenttia:

Huopatossunen kirjoitti...

Löytyipä hyvä ohjeet silmukoitiin, kiitos niistä :) Minä olen yhdistänyt olkasaumat kolmen puikon päättelyllä, mutta voisin joskus kokeilla silmukointiakin.

Teppana kirjoitti...

Silmukointia olen minäkin miettinyt moneen kertaan. Saumoihin jopa kokeillut, näyttää helpolta, mutta ei ole vielä ihan täydellisesti onnistunut. Onneksi olkoon vaan uudesta opista. Eikös aina kun jotain oppii, pidä pitää pienet juhlat.