sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Säärystinten kuvaamisen vaikeudesta

Sain aikaiseksi vihdoin jotain valmista. Ihmeen vikkelästi tartuin neulaankin ja päättelin muutaman langanpään, mutta sitten piti saada vielä työ kuvattua. On jo pimeää, joten valaistus ei ole optimaalinen. Lanka on kirjava, joten sen värisävyt olisi muutenkin vaikea saada toistumaan oikeanlaisina. Tarvitaan siis valkoinen kuvaustausta ja riittävän hyvä valo, jotta ei tarvitse käyttää salamaa. Hmm. Helpommin sanottu kun tehty, minun kodissani...

No, kuvauspaikka löytyi, eteisestä. Mutta miten ihmeessä kuvataan palmikkosäärystimet niin että ne näyttävät hyvältä - siis ilman vapaaehtoista mallia tai irtojalkoja, joita ei kumpiakaan ollut nyt lähettyvillä? Muutaman (kymmenen) otoksen jälkeen totesin että homma ei toimi ilman jalkaa. Onhan säärystin ilman jalkaa kuin... No, säärystin ilman jalkaa. Eli kramppien ja suonenvetojen uhallakin sujautin säärystimet omaan jalkaan ja yritin saada edes yhden järkevän näköisen kuvan. Siinä jakkaralla keikkuessani ja omia jalkojani kuvatessani tunsin itseni kyllä täysin toopeksi. Mutta hei, sain säärystimet kuvattua!
 
Lankana Fabel, sävy 522, puikot nro 3. Lankaa meni 75g. Olen saanut langan palkinnoksi Tinttamarellin arpajaisista, ja tämä oli ensimmäinen Fabel-kokemukseni. Lanka oli ihan mukava kutoa, ja yllättävän kiva lopputuloksesta tuli, mutta en kyllä edelleenkään ole näitten kirjavien, ohuiden sukkalankojen ystävä.

3 kommenttia:

Pitsisukka kirjoitti...

Kivat nuo säärystimet. Minä pidän Fabelista vaikka en muuten oikein monivärisistä innostu, vihreävoittoinen on oikea suosikkini. Taitaapa olla vielä jäljellä samaa sävyäkin kuin tuo omasi.

Huopatossunen kirjoitti...

Tänä talvena on säärystimillä ollut käyttöä :) Minäkään en yhtään valita lumen määrästä, vaan nautin kunnon talvisäistä. Säärystimet ovat oikein kauniit, kuten myös nuo alempana olevat - ja kuvatkin ovat onnistuneet :)

Mummu kirjoitti...

Kiitos Pitsisukka ja Huopatossunen! Tämä on todellakin ollut oikea säärystintalvi. Ja säärystimet ovat sopivaa kudottavaa tällaiselle silmukoiden poimimista inhoavalle - sukka ilman sitä sukkaosaa! :D