tiistai 29. joulukuuta 2009

Välilasku

Joulu on vietetty ja seuraavia pyhiä kohti mennään. Tulin eilen maalta kotiin, ja huomenna pakkaan taas juuri puretun laukkuni ja suuntaan ystävän luo uutta vuotta vastaanottamaan. Päätin pitää tänään täysin joutilaan välipäivän. Joku huivi piti kuitenkin saada puikoille, joten pengoin Ravelrya eilisen illan. Tänään tajusin sitten että haluan tehdä Lankakomeron Eliina-huivin (löytyy myös Ravelrysta ilmaiseksi, tästä).

Arvoin pitkään varastoistani löytyvien pitsilankojen välillä, mutta päädyin sitten mustaan Kotiväkeen. Ohjeessa on kuva juuri samaisesta langasta tehdystä huivista, ja se vakuutti minut. Vähän aikaa muisteltuani keksin myös mistä laatikosta todennäköisimmin Kotiväkeni löytäisin. Nyt on pari mallikertaa tehtynä - ja hyvältä näyttää.

Minulla on nyt ensimmäistä kertaa käytössä KnitPron akryyliset Spectra-irtopäät. Tähän asti olen käyttänyt niitä metallisia ja tykännyt kovasti, mutta pitihän nämäkin testata. Puikoissa on hyviä puolia mutta ihan vilpittömän ihastunut en kyllä ole. Puikot ovat mukavan kevyet kädessä ja kärki on loistava, sopivan terävä. Puuvillalanka ja akryyli on melko nihkeä yhdistelmä, mutta ei paha. Villalanka käyttäytynee ihan eri tavalla, pitää kyllä vielä testata sekin. Mutta huonoin puoli on se, että puikko on läpinäkyvä. Ainakin mustalla langalla tahdon mennä välillä sekaisin siitä, mihin pitäisi puikolla osua: haron välillä vahingossa sitä puikon takana menevää lankaa. Silmukoiden laskeminenkaan ei tästä syystä tahdo onnistua silmämääräisesti, tarvitaan tuntoaistia avuksi. Tuntuukin että silmät rasittuvat normaalia enemmän. Onneksi kyseessä on helppo ohje, joten voin katsella huoletta telkkaria tai lepuuttaa muuten silmiäni. Minulla ei ole metallisia KnitPron päitä samassa koossa, joten yritän totutella puikkoihin vielä jokusen mallikerran verran, mutta jos niin ei käy, vaihdan kyllä ihan perinteisiin pyöröihin ja kokeilen Spectroja uudemman kerran jollain toisella langalla.

Että tällainen tuotetesti tällä kertaa. Toivotan kaikille teille jo tässä vaiheessa hyvää uutta vuotta. Olkoon vuosi 2010 meille kaikille edellistä parempi!

2 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Hyvä kun tuo puikkopää-testisi vakuuttaa, että ne ei ole ihan oikein hyvät. Nyt ei tarvi tehdä mieli semmosia. Vaikka en mä kyllä ihan tosissani ole ajatellut vaihtaa metalli Addeja mihinkään. Ne On Niin Hyvät ja mulla on niitä joka lähtöön riittävästi.
Mutta kun aina tulee uutta niin kyllähän sitä pikkusen ajattelee että jos . . .

Hyvää loppuvuotta ja oikein mukavaa ja antoisaa uutta vuotta!

Anonyymi kirjoitti...

Oikein mukavaa vuotta 2010 sinulle!
t. Bemu